Global teknoloji lideri Epson, 26 ülkede 4 binden fazla çalışanla yürüttüğü Sürdürülebilir Çalışma Ortamı Endeksi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Türkiye, yüzde 73 ile şirketlerin sürdürülebilirlik için yeşil teknoloji kullanması gerektiğine en çok inanan ülke çıktı. Salgın sonrasında Hollanda, İspanya, Belçika ve Almanya en yüksek uzaktan çalışma tercihine sahip ülkeler olarak sıralanırken Türkiye yüzde 22 ile en az istekli ülke oldu

Global teknoloji lideri Epson yeni Sürdürülebilirlik Endeksi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Türkiye, yüzde 73 ile şirketlerin sürdürülebilirlik için yeşil teknoloji kullanması gerektiğine en çok inanan ülke çıktı. Salgın döneminde Hollanda, İspanya, Belçika ve Almanya en yüksek uzaktan çalışma tercihine sahip ülkeler olarak sıralanırken Türkiye, yüzde 22 ile en az istekli ülke oldu.

Epson, söz konusu rapor için B2B International araştırma şirketi ile birlikte çalışarak, 26 ülkede1 4.000’den fazla çalışanı araştırdı. Epson Sürdürülebilir Çalışma Ortamı Endeksi 2021 Raporu’nun öne çıkan sonuçları ise şöyle oldu:

Salgın sonrası uzaktan çalışma istemiyorlar:

Rapora göre Covid-19 salgını sonrasında uzaktan çalışma tercihleri dünyada artıyor. En istekli olan ülkeler Hollanda (Yüzde 37), İspanya (Yüzde 35) ve Belçika (Yüzde 34) olurken en az istekli ülkelerin başında yüzde 22 ile Türkiye geliyor.

Yeşil teknolojiyi en çok Türkiye istiyor:

Şirketlerin sürdürülebilirliği iyileştirmek için yeşil teknoloji kullanması gerektiğine inanan ülkelerin başında ise yüzde 73 ile Türkiye var. Rapora göre tüm katılımcıların yüzde 65’i salgın sonrasında sürdürülebilirliğin daha önemli olacağını düşünüyor.

İşverenler çalışanların yarısı kadar inanmıyor:

İşverenlerin yeşil teknolojilerin genel olarak sürdürülebilirliklerini iyileştireceğine olan inancı yüzde 41 çıktı. Çalışanlarda ise bu oran yüzde 83’ü buluyor.

Temassız teknoloji istiyorlar:

Rapora göre salgın sonrasında cihaz kullanımında değişiklik görülme olasılığı en yüksek ülkeler Ortadoğu, İspanya ve Türkiye oldu. Çalışanların yüzde 16’sı işte daha fazla temassız ve akıllı teknoloji görmek istediğini söyledi.

Çalışan iki kat fazla istekli:

Tüm katılımcıların verdiği cevaplara göre çalışanlar yüzde 28 ile uzaktan çalışmayı benimseme konusunda işverenlerine göre (yüzde 12) iki kat daha istekli.

Yüzde 70’i tasarruflu ürün istiyor

Hem ofisten çalışanlar hem de evden çalışanlar, çevre faktörlerinin, kendi kullanımları için sağlanan ürünlerde önemli bir rol oynaması gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 70’i, evden çalışma teknolojilerinin uzun ömürlü, enerji verimliliğine sahip veya israfı azaltıyor olması gerektiğini öne sürüyor.

Salgında bile sürdürülebilirlik konuşuldu

Epson, teknolojinin sürdürülebilir işletmeler kurmada oynayacağı rolün çok önemli olduğuna inanıyor. Epson bu hedefle, başkalarının görüşlerini ve konumlarını anlamak için yola çıktı. Pandeminin ortasında bile sürdürülebilir girişimlere yönelik hevesi keşfetmek için çok sayıda panel tartışmasına ev sahipliği yapan Epson, cesaret verici sonuçlara ulaştı.

Raporun tamamı için: https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=iststarmag@gmail.com&MailID=14350280&url=https%3a%2f%2fwww.epson.com.tr%2feco-values

Epson Hakkında:

Global, lider bir teknoloji şirketi olarak Epson, bilgiyi verimli teknolojilerle birleştirerek insanların hayatında vazgeçilmez olmayı hedeflemektedir. Şirket, mürekkep püskürtmeli baskı teknolojilerinin yanı sıra, görsel iletişim, giyilebilir ve robotik teknolojilerdeki yenilikleri insan hayatına adapte etmeye odaklanmaktadır. Epson ayrıca Birleşmiş Milletler’in kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir toplum üzerine yaptığı çalışmaların ve katkılarının büyük gururunu taşımaktadır. Japonya merkezli Seiko Epson Corporation liderliğindeki Epson Grup, yıllık 1 trilyon JPY’den fazla satış gerçekleştirmektedir.