Schunk Türkiye Geleceğin Teknolojilerini Geliştirecek Gençlerle Buluştu
Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında teknoloji öncüsü olan Schunk, Türk Alman Üniversitesi Endüstri İlişkileri Koordinatörlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. “Robotların İş ve Gündelik Hayatımızdaki Yeri’’ başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alan Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez, geleceğin iş dünyasını şekillendirecek teknolojilerin yanı sıra iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaşarak gençlerin kariyer planlamalarına ışık tuttu.
Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk, Türk Alman Üniversitesi Endüstri İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen online etkinlikte geleceğe yön verecek öğrencilerle buluştu. Etkinlik kapsamında “Robotların İş ve Gündelik Hayatımızdaki Yeri” başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alan Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez, geleceğin iş dünyasını şekillendirecek yeni trendler ve teknolojiler hakkında bilgiler verirken, aynı zamanda iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerini de aktararak gençlerin kariyer planlamalarına ışık tutacak açıklamalarda bulundu.
Geleceğin iş dünyası gençlere emanet
Teknoloji geliştikçe bazı meslek gruplarının işlevini kaybedeceğini ancak yapay zekâ, otomasyon ve robot teknolojilerinin yeni meslek gruplarının ortaya çıkmasına ön ayak olacağını vurgulayan Emre Sönmez, “Özellikle robot teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte insanlarda, ‘robotlar işimizi elimizden alacak ve işsizlik artacak’ gibi bir algı oluştu. Ancak tarihe baktığımızda insanlığın teknolojiyle birlikte her zaman gelişip değiştiğini ve farklı alanlara yönelmiş olduğunu görüyoruz.
Bu bağlamda robotlar işimizi elimizden almayacak, aksine bizlere özellikle zorlu işlerin olduğu endüstriyel sahalarda ve tehlikeli alanlarda yardımcı olarak iş yapış şekillerimizi geliştirmemizi sağlayacak. Kısacası geleceğimiz insanlar tarafından geliştirilen teknolojilerin yardımıyla şekillenmeye devam edecek. Bu nedenle geleceğin profesyonelleri olarak gençlere büyük görevler düşüyor. Genç neslin, global trend ve teknolojileri yakından takip etmesi ve sürekli olarak gelişim odaklı araştırmalar ve çalışmalar içinde bulunması gerekiyor. Biz de Schunk Türkiye olarak öğrencilerle buluşacağımız etkinliklerde sıklıkla yer alarak bu sayede gençlerin sektörümüzü yakından tanımasına ve mesleki hayatlarının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu.
Schunk ve Schunk Türkiye Hakkında:
Almanya Stuttgart merkezli Schunk, 1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirket olarak kuruldu. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor. Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgah iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri içerisinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemleri içerisinde ise robot elleri, tutucular (gripperlar), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Schunk, teknoloji öncüsü bir marka olarak dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı. Her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağlayan Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Ortadoğu’nun merkez üssü seçildi. www.schunk.com
Bir cevap yazın