Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Bölgesine Yeni Atama…
Castrol Türkiye bünyesinde 16 yıllık deneyime sahip olan Ayhan Köksal, Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörlüğü görevine getirildi.
Yeni görevinde Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) bölgesi kapsamındaki pazarlarının yönetiminden sorumlu olacak Köksal, aynı zamanda Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya bölgesi yönetim ekibine de liderlik edecek.
Castrol Türkiye ekibine 2005 yılında Ticari ve Endüstriyel Satışlar Bölge Satış Müdürü olarak katılan Ayhan Köksal, 2018 yılından bu yana Castrol Türkiye İndirekt Satışlar Müdürü olarak görev yapıyordu. Kariyeri boyunca Castrol ve bp’de satış ve pazarlama departmanlarında çeşitli pozisyonlarda görev yapan Köksal, 2009 yılında Distribütör Bölge Satış Müdürü, 2010 yılında Ticari Araç Yağları Pazarlama Müdürü, 2011 ile 2014 yılları arasında bp Gaz Otogaz Satış Müdürü, 2015 ile 2018 yılları arasında ise Orta Asya Pazarları Satış Müdürü görevlerinde bulundu.
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Köksal’ın, Yeditepe Üniversitesi’nden Pazarlama Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Ayhan Köksal, bir erkek çocuk babasıdır.
Castrol Hakkında
Madeni yağ teknolojisinin ve yeniliğin öncüsü Castrol, dünyada 120 yılı aşkın süredir, Türkiye’de de 67 yıldır faaliyet göstererek zorlu şartlar altında yüksek performans sağlayan, ileri teknolojiye sahip yağlar geliştiriyor.
5 kıtada ve 140 ülkede yer alan Castrol, Türkiye’deki İstanbul merkez ofisinden 10 ülkenin yönetimini yapıyor. Castrol MAGNATEC, Castrol EDGE, Castrol VECTON, Castrol CRB Turbomax ve Castrol POWER1 markaları ile öne çıkan kurum otomobil, ticari araç ve motosikletler için ürettiği yağlara ek olarak endüstri, deniz, hava ve enerji sektörlerine de madeni yağ üretiyor.
Dünyanın önde gelen araç üreticileri ile ortak mühendislik çalışmaları yürüterek lider araç markalarının orjinal dolum yağı olan Castrol’ün Avrupa ve Afrika’daki 8 üretim tesisinden biri Gemlik’te yer alıyor ve burada üretilen madeni yağlar 24 ülkeye ihraç ediliyor.
Karada, havada, denizde ve hatta uzayda yakalanan teknolojik başarıların merkezinde yer alan yağlar üreten Castrol, 21 kez Dünya kara hız rekorunun kırılmasında da rol almıştır. NASA 1960’lardan beri tercih ettiği Castrol teknolojisine Mars’a 2020 yılında gönderdiği Perseverance Rover aracında da yer vermektedir.
Bir cevap yazın