Red Bull Racing Honda’da dönüşüm Citrix teknolojileriyle gerçekleşti…
Formula 1 ateşi yine alevlendi. Büyük heyecan pandemide de sürüyor. Yarışın önemli ekiplerinden Red Bull Racing Honda da belirsizlikler, aksaklıklar ve sürekli değişen planlarla dolu bir yılda, geleneksel çalışma modelinden uzaktan çalışma modeline geçti. Sürece hızlı bir şekilde adapte olan Red Bull Racing Honda, süreçten dersler de çıkardı. Red Bull Racing Honda, eski üye Max Verstappen’a katılan Meksikalı Sergio Perez ile birlikte sürücü kadrosunda gücüne güç kattı. Pilotların deneyimlerini birleştirmesiyle ekibin kalanı, yeni araba geliştirmeye odaklanabiliyor. Ekip, kısıtlamalara karşın sezon dışı dönemde de inanılmaz boyutta çalışmalara imza attı.
Bu süreçte gereken dönüşümde Red Bull Racing Honda’nın yanında her aşamada Citrix teknolojileri vardı.
Kusursuz geçişte Citrix teknolojisi imzası
Ekpte, bu süreçte finans, pazarlama, İK ve BT de dahil olmak üzere bağlantıda kalması gereken tüm ekiplerin çalışanlarının neredeyse yarısı evden çalışmak zorunda kaldı. Uzaktan çalışanlar ayrıca, ekibin mühendislik kaynaklarının da büyük bir kısmını oluşturuyor. Bu çalışanlar, ekibin bir sonraki sezona yönelik hazırlıklarında da kilit rol oynuyor. Bu zor dönemde uzaktan çalışabilmenin faydası son derece önemliydi ve Red Bull Racing Honda ekibi, bu kusursuz geçişi Citrix teknolojisiyle mümkün kıldı.
Red Bull Racing Honda’daki mühendislik ekiplerinin sezon dışı dönemi de çok kritik. Citrix bu dönem mühendislerin ve kadrodaki önemli üyelerin normalde sahada kullandıkları tüm araçların aynısıyla gerçek anlamda etkileşim kurmalarına ve çalışma arkadaşlarıyla aynı binada bulunmadan normal düzene mümkün olduğunca benzer şekilde çalışmalarına olanak tanıdı.
2021 sezonu zorluklar ve fırsatlarla dolu
Fabrika tarafında bekleyen ekip üyeleriyle bilgilerin paylaşılması ve araçlara erişilmesi, inanılmaz derecede önemliydi. BDT çizimleri gibi normalde fabrikada kullanılan ağır yüklü araçlara, Citrix sayesinde artık pist tarafında daha çok erişim var. Test sırasında pist hattındaki mekanikerler; ilk kez yeni araba parçalarını bir bütün olarak bir araya getiriyor,
BDT modellerini canlı ve gerçek zamanlı olarak inceleyip analiz edebiliyor, yeni parçaların tam nasıl monte edileceğini görebiliyorlar. Citrix tarafından sağlanan bu erişim, ağır verileri çekmeyi ve bunları uzaktan çalıştırma konusunda ekibe inanılmaz derecede yardımcı oluyor. Bu sayede üç boyutlu araba modelini dolaysız olarak görebilen mekanikerler ve mühendisler, daha hızlı ve daha verimli çalışabiliyor.
Ayrıca ister Birleşik Krallık’taki şirket merkezinde ister evde olsun, daha çok sayıda mühendisin pist hattındaki bilgilere sanal olarak erişmesiyle Citrix, yarış ekibine de ek fayda sağlıyor. Citrix, verileri düzenleme ve gerekmesi halinde arabada anında değişiklik ve iyileştirmeler yapma esnekliğini Red Bull Racing Honda ekibine sağlıyor.
Bir cevap yazın